Hits | Laatste update: Wednesday, January 27, 2021 |
Wetenschap vernietigt onze menselijke waarden!

Yin Yang symbool:


Zoektocht naar zwarte materie:
De deeltjesversneller Large Hadron Collider (LHC) in Zwitserland zal als het meezit dit jaar een nieuw en zeer bijzonder deeltje vinden. De immense ondergrondse machine start in maart weer op na 2 jaar van aanpassingen en upgrades. Professor Beate Heinemann zegt dat het goed mogelijk is dat eind deze zomer sporen van een gluino worden gevonden. Als dat gebeurt, kunnen onderzoekers meer te weten komen over zogeheten donkere materie. Dat zou veel verklaren over het universum.
Een gluino is een supersymmetrisch deeltje, ook wel Susy genoemd. Als zo`n gluino vervalt, duikt een neutralino op. Daarvan denken wetenschappers dat het donkere materie is waar ze naar zoeken. Dat zou baanbrekend zijn. Voor mij is dit spannender dan de ontdekking van het Higgs-deeltje, zegt Heinemann.
Bron AD Maandag 16 februari 2015


Digitalisering:
De huidige wetenschap is door zijn eigen succesformule volledig doorgeslagen en men dwingt ons te lopen over een veld vol met de voor het oog niet zichtbare op scherp staande mijnen. Logisch gevolg hiervan is ook dat "Samenhang en Integratie" nooit meer van de grond kan komen omdat de wetenschap totaal geen verbinding meer heeft met de ontelbare fractionele dimensies waar wij mensen wel mee in verbinding staan. De Dalai Lama heeft in onderstaande tekst feilloos aangeven wat de rol van de wetenschap zou moeten zijn namelijk het promoten van "De Menselijke waarden" en die mogen we niet verwarren met de waardes die de wetenschap geeft aan een robot. Die kan je namelijk wel programmeren, geeft ze stroom of een accu en je kunt ze op afstand instrueren wat ze voor je moeten doen. Zeer handig en in massaproductie nog goedkoper en beter dan mensen ook. Moet er alleen niet aan denken als de stroom uitvalt!


Menselijke waarden:
Wat iemands geloof of religie ook is en of iemand nu in re´ncarnatie gelooft of niet, er is niemand die niet aardigheid en medeleven waardeert. Mensen willen van nature blijheid en niet lijden. Vanuit dit gevoel probeert iedereen dus blijheid te verwerven en het lijden kwijt te raken, iets waarop iedereen recht heeft. Op deze manier is iedereen gelijk, of je nu rijk of arm bent, een opleiding hebt genoten of niet, oosters of westers bent, gelovig of niet, en of je nu binnen deze geloven Boeddhist, Christen, Jood, Moslim of van een ander geloof bent. In de basis vanuit het gezichtspunt van menselijke waarden zijn we allemaal gelijk. In het Boeddhisme hebben we de relatieve waarheid en de absolute waarheid. Vanuit het gezichtspunt van de absolute waarheid, is alles wat we voelen en ervaren in ons dagelijkse leven een illusie. Van al de verschillende soorten illusie is het gevoel van discriminatie tussen onszelf en anderen de ergste vorm, daar het niets dan een gevoel van onbehaaglijkheid aan beide zijde te weeg brengt. Als we mediteren over de ultieme waarheid en deze kunnen realiseren, zal dit onze onzuivere gedachten wegnemen en aldus het gevoel van discriminatie wegnemen. Dit zal ons helpen om ware liefde voor elkaar te voelen. Het zoeken naar de ultieme waarheid is daarom van vitaal belang. Ik ben er daarom van overtuigd dat we met zijn allen een nieuwe spiritualiteit moeten vinden. Dit nieuwe concept dient daarna op zodanige wijze in de verschillende religies verwerkt te worden dat alle mensen van goede wil zich er in kunnen vinden. We moeten dit concept met de hulp van de wetenschap promoten. Het zal ons leiden naar waar we naar zoeken.
De Dalai Lama (vertaald uit originele Engelse tekst door E. Keijzers)

Schiedam, 20-2-2015


Terug naar het overzicht.