Hits | Laatste update: Wednesday, January 27, 2021
Mens en Management

Klanten en hun ervaringen

Mensen op een begrijpelijke wijze
bij hun eigen potentieel brengen

Frank de Rooij is eigenaar van AiMotion. Hij ontwikkelt resultaatgerichte trainingen en samen met een team trainers geeft hij trainingen op het gebied van bedrijfscultuurverandering, gedrag en instelling. Op het niveau van directies en management. En meestal in combinatie met een doorlopende coaching, want cultuurveranderingen zijn langdurige processen waarbij een intensief contact gewenst is. Doel is om managers vanuit authenticiteit te laten excelleren. Er wordt van de trainers veel verwacht: van inspireren om een persoon zijn stap te laten zetten tot warme empathie en het vermogen om ‘tussen de regels door te lezen’.

Psychologische test of Feng Shui-analyse?
Frank liet al zijn potentiële trainers altijd testen op een breed scala van eigenschappen door een groot bureau dat gespecialiseerd is in psychologische tests. Getipt door een vriend liet hij een keer een Feng Shui-analyse door John van de Kamp maken van zichzelf, zijn vrouw en kinderen. Het was een één-op-één feest van herkenning. En John wist de analyse heel begrijpelijk toe te lichten. Anders dan Frank gewend was van de ingewikkelde psychologische testen.

Intuďtie
Op een dag leerde Frank de Rooij een mogelijk nieuwe trainer kennen. Hij had een goed gevoel bij deze man, maar de psychologische test raadde hem af. Een Feng Shui-analyse die John vervolgens van deze man maakte, beantwoordde geheel aan het intuďtieve gevoel dat Frank over deze man had. Hij nam hem toch aan en met succes! Vervolgens werden en worden alle trainers door John getest.

Eigen potentieel
“De Feng Shui-analyses worden door John altijd zelf aan de persoon uitgelegd. Die investering van 1 of 2 uur neem ik graag voor mijn rekening,” legt Frank uit. “Mensen ontdekken zichzelf en krijgen handige tips mee om bij hun eigen potentieel te komen. Ik krijg vaak van henzelf hun talent én valkuilen te horen waarmee ik ze kan helpen. Het werkt! Beter dan een dure psychologische test die ik evenveel hocuspokus vind als een Feng Shui-analyse.”

Opvolgers Academy
Nu gaat Frank de Rooij samen met een accountant aan de slag met een nieuw bedrijf: de Opvolgers Academy. Voordat het hele trainings- en coachingstraject van start gaat en de accountant de cijfers van de nieuwe directeur in plannen omzet, gaat John aan de slag. Met een Feng Shui-analyse van de kinderen die hun ouders in het bedrijf willen opvolgen wordt duidelijk of het plan kans van slagen heeft. Blijkt de opvolgende zoon of dochter volgens de Feng Shui-analyse niet de juiste capaciteiten te bezitten, wordt hij of zij niet toegelaten tot de Opvolgers Academy. “Commercieel misschien niet zo handig, maar wel de garantie dat de opvolger de capaciteiten in zich heeft om gegarandeerd succesvol te zijn”, aldus Frank de Rooij.

***********************************

Mensen en organisaties
komen terug in hun eigen kracht

Niels van Lingen, mede-eigenaar van het organisatieadvies- en trainingsbureau Sweet Solutions: “John weet met zijn expertise over de Feng Shui-leer, maar meer nog vanuit zijn mens-zijn en diepe verbondenheid met zijn cliënten, vastgelopen mensen, processen en organisaties te helpen weer in hun kracht te komen. Hij doet dit met groot enthousiasme, op een zorgvuldige en betrokken wijze. Zijn manier van werken zie ik als een van de doorbraakkrachten die bedrijven en mensen weten te helpen richting een toekomst die gekenmerkt wordt door: duurzaamheid, optimale prestaties, plezier en verbondenheid.”


***********************************

Helder inzicht en
herkenning van gevoel

Theo Severien, mede-eigenaar van het organisatieadvies- en trainingsbureau Sweet Solutions in een mail naar John van de Kamp: “Jouw Feng Shui-analyse geeft inzicht in mijn mens-zijn. Jouw uitleg is helder en geeft blijk van een inzicht in de Feng Shui-leer die maar weinig mensen hebben (zo komt het door je deskundigheid, maar vooral je gevoel dat je erin legt, bij mij over). De manier waarop je over de energie praat en de praktische voorbeelden die je geeft, doen het allemaal heel logisch lijken. De mensen die het gevoel van binnen hebben, gaan het door jouw uitleg herkennen en ‘begrijpen’. Door gesprekken met jou ben ik meer in mezelf gaan kijken en dingen, door jou in de analyse aangegeven, gaan herkennen. Het heeft me geholpen om in relatie tot anderen mijn eigen gedrag en het gedrag van anderen te herkennen. Door jouw uitleg van de huidige situatie in samenleven en samenwerken op weg naar 2012 gaan mensen hun gevoel begrijpen en komen ze erachter dat het niet gek is, maar juist de basis is voor een betere toekomst.”
Door anders kijken, anders denken, anders doen kunnen wij onze leefomgeving positief beďnvloeden!
Pakua Adviseurs | Kappeyne van de Coppellolaan 12 | 3118 LK Schiedam | T: 010 4716526