Hits | Laatste update: Wednesday, January 27, 2021 |
Bouw en Stedenbouw

Klanten en hun ervaringen

Gebouwen hebben energie.
Maak er gebruik van!

Hans Kampers was ooit makelaar en projectontwikkelaar. Hij zag dat mogelijke kopers van een huis intuïtief de energie ervaren van het gebouw. Nu heeft hij de stellige overtuiging dat gebouwen energie hebben en die uitwisselen met de gebruikers. Door de Feng Shui-benadering van John van de Kamp weet hij nu ook hoe het werkt: “Energie kun je sturen en gebruiken.”

Verbouwing van een klooster
In 1999 was John van de Kamp aannemer en bouwkundige. Daarnaast verdiepte hij zich intensief in de leer van de Feng Shui. Hans Kampers was daar al eerder door gegrepen. Hij vroeg John mee te denken over de verbouwing van de zusterunit van een klooster uit 1930 tot kantoor van zijn trainingsbureau Mansal.

Acupunctuur van een gebouw
“Feng Shui is de acupunctuur van een gebouw. Als je gebruik maakt van de energiebanen, komen al je medewerkers en klanten in balans. Kleuren, hoeken van muren, centrale plekken, schilderijen, over alles dien je heel bewust na te denken.” Hans Kampers geeft toe dat het lef vergt om je ‘over te leveren’ aan de inzichten van een Feng Shui-adviseur. “Je moet de geijkte ideeën over inrichting durven loslaten.”

Praktische aanpak
In het klooster werden tal van zaken aangepakt: een kompasroos in de gang zorgde voor een goede focus en het herprogrammeren van aandacht in het gebouw. Om meer water-energie in de keuken te krijgen werd de kleur blauw in de keuken gebruikt. Scherpe hoeken zorgen voor onrust, dus werden de hoeken zoveel mogelijk afgerond. In de kantoorruimten werd een gevoel van veiligheid gecreëerd door de doorgangen op andere plekken aan te brengen. De zitrichting van medewerkers en hun bureau werd bepaald met het kompas. Omdat het heel onrustig maakt wanneer je boven wateraders werkt, werd de plaats van de werkplek nauwkeurig bepaald. Er werd een donkerrode meditatieruimte ingericht waar mensen tijdens werktijd ‘tot zichzelf’ konden komen. Het geheel werd niet alleen een mooi, maar vooral zeer harmonieus gebouw.

Geen ziekteverzuim en geen verloop
“Geen ziekteverzuim en geen verloop”, glimlacht Hans Kampers. ” Bovendien vanaf de eerste dag belangrijke klanten en fikse omzetgroei. Is er een relatie? Ik ben ervan overtuigd! Mensen hadden het naar hun zin en het gebouw sloot als een warme cocon om je heen.”

Gunstige bedrijfsresultaten
De investeringen in de verbouwing werden in rap tempo goedgemaakt met de gunstige bedrijfsresultaten. “Concessies kosten geld”, stelt Hans Kampers. “De investering levert voor mij de ‘fun’ op dat mensen er met plezier hebben gewerkt, bij hun eigen potentieel zijn gekomen en dat het een mooi bedrijfsresultaat heeft opgeleverd.” Hans heeft zijn bedrijf inmiddels verkocht en is nu zeiler en coach. “Wanneer ik nu per jaar 50 mensen positief kan inspireren, heb ik voor mezelf een positieve balans.”

Door anders kijken, anders denken, anders doen kunnen wij onze leefomgeving positief beïnvloeden!
Pakua Adviseurs | Kappeyne van de Coppellolaan 12 | 3118 LK Schiedam | T: 010 4716526